A.P.D.A.S. Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat
Home
Despre noi
Referinte
Contact
Noutati

Informatii                      Stema Romaniei

                                                                             SuperLex

Aici veti avea acces la informatii juridice despre aplicarea Legii 10/2001.

                                                                                  

 SITE ADMINISTRAT DE avocat RADU ARSENI        

  ( tel.: +40722375226)

 

 Romana

 

Congresul al II-lea al APDAS si CPP

Bucuresti, 28 iunie 2003

Cuvant de deschidere

 

 

          Activitatea asociatiei a continuat sa se desfasoare intr-un climat politic ostil atat scopurilor noastre, cat si ideii de proprietate privata la care ar trebui sa se alinieze o democratie moderna.

            Din punctul de vedere al rezolvarii problemelor membrilor organizatiei noastre, guvernul actual urmeaza fidel o politica comuna tuturor guvernelor de dupa 1990 a carei consecinta se exprima prin retrocedarea a aproximativ 5% din proprietatile preluate abuziv.

            In prezent, din cele 210.000 solicitari depuse dupa aparitia Legii 10/2001 au fost rezolvate aproximativ 8000, iar in Bucuresti aproximativ 1000 din 30.000.

            Aceasta politica aparent inexplicabila pentru o tara care se declara in proportier covarsitoare adepta aderarii la Uniunea Europeana si la principiile acesteia, isi are de fapt radacini adanci in realitatea romaneasca. Vom mai avea de asteptat legi corecte si solutii drepte in justitie, atata vreme cat ocupantii proprietatilor revendicate sunt in cea mai mare parte membri marcanti ai clasei politice la putere sau in opozitie si clientela politica a lor.

            Domnii Emil Popescu si Ionel Olteanu, sefii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor in perioada 1996-2003 sunt cumparatori de case nationalizate care erau revendicate de proprietarii de drept.

            In situatii asemanatoare se gasesc domnii Gheorghe Tinca si Iulian Mincu, fosti ministri, Eugen Plesa deputat PRM, Constantin Niculescu deputat PDS, s.a.m.d.

            In aceste conditii a devenit o regula aproape generala aceea ca proprietarii ramani isi obtin drepturile doar in fata instantelor internationale.

            In perioada care a trecut asociatia noastra si-a indeplinit cateva din obiectivele propuse si anume :

-         a fost facuta o inventariere a problemelor membrilor asociatiei;

-         a fost acordata asistenta juridica persoanelor interesate;

-         a fost asigurat un sediu si servicii de secretariat;

-         au fost organizate mitinguri pentru afirmarea punctelor de vedere ale APDAS;

-         s-au organizat conferinte de presa si s-a participat la emisiuni televizate in incercarea de a

contracara incercarile de a induce in randurile populatiei o atitudine ostila fata de proprietarii care isi revendica drepturile, in acest context trebuie sa multumim presei scrise si posturilor de televiziune care ne-au sprijinit permanent demersurile si sa le adresam rugamintea de a acorda in continuare aceeasi atentie si justa intelegere problemei proprietatii in Romania;

-         au fost organizate intalniri intre proprietari pentru ca acestia sa cunoasca si sa poata folosi

experienta castigata in cazuri asemanatoare;

-         cu acordul Comitetuilui de Conducere s-a incheiat un protocol de colaborare cu PNTCD, in

speranta unei viitoare reprezentari parlamentare.

 

In perioada urmatoare vom incerca sa dam un caracter periodic si stabil aparitiilor in mass-

media. Ne vom stradui sa convingem opinia publica de utilitatea si moralitatea adoptarii unei atitudini unitare a statului fata de proprietate.

            Nu este admisibil ca puterea legislativa si executivul sa apere averile de multe ori inexplicabil dobandite dupa 1990 si in acelasi timp sa refuze restituirea proprietatilor confiscate abuziv in perioada comunista. Nu este admisibil sa legalizam acum abuzurile facute in timpul dictaturii si vom continua sa afirmam convingerile noastre pana cand ele se vor reflecta in leg juste, aplicate efectiv de puterea executiva.

            Dorim sa colaboram mai mult si mai eficient cu alte asociatii din tara sau din strainatate si speram ca la urmatorul Congres sa putem prezenta o situatie mai favorabila.

 

                                             PROTEST!

Tergiversarea reglementarii regimului proprietatii in Romania prin neaplicarea sau aplicarea discriminatorie a legilor de restituire a imobilelor confiscate samavolnic de comunisti este una din cauzele principale ale esecului economiei nationale reflectat atat de lipsa de interes a investitorilor cat si de accentuarea saraciei intregii populatii si a coruptiei generalizate. Desi au fost subintitulate cinic “legi reparatorii”, aceste legi au dus, prin interpreetarea lor arbitrara de catre o administratie si o justitie supercorupte si total aservite comenzii politice, la aparitia de noi abuzuri ale caror victime sunt aceiasi proprietari sau urmasii celor jefuiti, torturati si prigoniti de comunisti. Intr-o solidaritate impresionanta, acestia si-au unit glasurile la tribuna celui de-al doilea Congres international al Asociatiei Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat si al Comitetului pentru Proprietatea Privata – New Jersey(USA), incheiat, pe fondul nemultumirii generale cu urmatorul

 

PROTEST

adresat PRESEDENTIEI SI GUVERNULUI ROMANIEI, PARLAMENTULUI ROMANIEI, COMISIEI EUROPENE, CONSILIULUI EUROPEI si CURTII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI, CONGRESULUI AMERICAN precum si altor institutii si organisme interne si internationale, prin care

 

NOI, proprietarii si urmasii proprietarilor deposedati abuziv de regimul comunist :

 

PROTESTAM IMPOTRIVA SUBORDONARII ACTULUI DE JUSTITIE COMENZII POLITICE !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA APLICARII DISCRIMINATORII A LEGILOR DE RESTITUIRE A PROPRIETATILOR NOASTRE !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA VINZARILOR SI PRIVATIZARILOR FRAUDULOASE a PROPRIETATILOR NOASTRE IN BENEFICIUL CLIENTELEI POLITICE, AL MAFIEI SI FIRMELOR STRAINE !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA VIOLARII SISTEMATICE A CONVENTIEI EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI SI A TRATATELOR INTERNATIONALE LA CARE ROMANIA ESTE PARTE !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA OBSTRUCTIONARII ACTULUI DE JUSTITIE PRIN REINTRODUCEREA TAXELOR EXORBITANTE DE TIMBRU DE CATRE CURTEA SUPREMA DE JUSTITIE !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA RESTIRICTIONARII SI MODIFICARII LEGII 10/2001 PRIN NORME METODOLOGICE !

 

 

 

PROTSTAM IMPOTRIVA MENTALITATII COMUNISTE DE RESDISTRIBUIRE A PROPRIETATII ACAPARTE DE STAT, IN FAVOAREA UNOR PERSOANE FARA DREPTURI LEGALE.

 

PROTESTAM IMPOTRIVA SCHIMBARII JURISPRUDENTEI CEDO CARE NU MAI PERMITE EXAMINAREA CAZURILOR DE DEPOSEDARE IN FAPT, ANTERIOR SEMNARII CONVENTIEI DE CATRE ROMANIA !

 

PROTESTAM IMPOTRIVA NEINTRODUCERII DE SANCTIUNI PENTRU ORGANELE ABILITATE CU APLICAREA LEGII 10/2001, IN CAZUL NERESPECTARII PREVEDERILOR ACESTEIA.

 

PROTESTAM IMPOTRIVA FAPTULUI CA, DUPA 13 ANI DE LA CADEREA OFICIALA A REGIMULUI COMUNIST SI DUPA 2 ANI DE LA PROMULGAREA LEGII 10/2001, NU A APARUT NICI O LEGE A DESPAGUBIRILOR PENTRU PROPRIETATILE CARE NU POT FI RETROCEDATE IN NATURA.

 

 

 

Bucuresti, 28 iunie, 2003

 

ASOCIATIA PROPRIETARILOR                DEPOSEDATI ABUZIV DE STAT                       COMITETUL PENTRU PROPRIETATE PRIVATA, NEW JERSEY, SUA

 

PRESEDINTE,                PRESEDINTE,

MARIA THEODORU

                                    MIHAI VINATORU

Germana.

Eure Exzellenz,

 

 

Der zweite Kongress der Vereinigung der vom Staat Mißbräuchlich Enteigneten Eigentümer (APDAS) (Bd. Carol I Nr. 24, Sektor 2, Bukarest) und des Ausschusses für Privateigentum (CPP) (New Jersey – USA), der am 28.06.2003 in Bukarest stattfand, nahm folgendes Dokument an, das wir Ihrer Aufmerksamkeit anempfehlen.

 

Eure Exzellenz, wir vertrauen uns in Ihrer Unterstützung.

 

 

 

 

Mit vorzüglicher Hochachtung

 

APDAS Präsident                                                      CPP Präsident

 

Maria Theodoru                      &nbs